2 de novembre del 2014

Benvingut/a als primers anys de la teva vida

Benvingut/da als primers anys de la teva vida; Ed. Litera
La Editorial Litera acaba de presentar "Benvingut/a als primers anys de la teva vida", un àlbum per a recollir els records dels primers anys del nadó  que s'allunya dels típics àlbums de color blau o rosa que no permeten fer gaires anotacions més enllà de les dades del pes, del menjar i de les activitats pròpies de la infantesa.

Aquest llibre trenca amb la tradició dels àlbums de sempre ja des del disseny, molt colorista, amb canvis en la tipografia i pàgines que recorden a vinyetes de còmic o d'altres referents més actuals.
I les dades que s'hi poden recollir són molt diverses, tant les que permeten recopilar informació del nadó com les que fan al.lusió als pares.
Dels nens, es poden enganxar les ecografies, anotar dades específiques com el pes i talla al néixer (i fins i tot el color de les primeres caques!), i també fer una llista dels regals que li van portar, les joguines favorites, les primeres vegades d'activitat ben diverses, les primeres paraules (i com les pronuncia el nen en el seu idioma), els menjars predilectes...

Pel que fa als pares, també s'hi poden enganxar fotografies de la cara que feien abans de ser pares, els seus gustos i també les primeres vegades que comencen a fer coses de nou després d'haver estat pares. I descriure quins són els famosos actuals o el preu  d'alguns objectes.

També te pàgines molt divertides com les que permeten escriure les opinions sobre a qui s'assembla, tan habituals durant els primers anys de vida. I algunes frases sobre la infantesa que ajuden a relativitzar l'experiència. 

A mi sempre  m'han agradat molt aquest tipus de llibres. Penso que és molt important recollir les vivències d'aquests primers anys, que són tan intensos i passen molt ràpidament. I aquest m'agrada perquè és molt complert.

En certa manera, quan vaig començar a escriure el meu bloc, va ser també amb voluntat d'anar recopilant aquest tipus de coses, per recordar-me sempre de les edats en que els meus fills han començat a gatejar, a caminar o a parlar. O anotar les frases divertides que diuen. Congelar aquests moments per a poder recordar-los desprès és una cosa que els hi agradarà de fer tan a ells, per descobrir-se com eren de petits, com a nosaltres, que recordarem amb nostàlgia aquests moments. També faig "càpsules del temps", dels meus dos fills, on hi guardo dibuixos, alguna roba quan se'ls hi queda  petita o objectes que fem servir habitualment.

Aquest llibre permet recopilar moltes d'aquestes experiències, i tal i com el descriuen "per fi tenim a les mans un àlbum per a nadons que no és gens carrincló!". A mi ja m'agafa una mica tard, els meus fills ja han passat els primers anys de la seva vida, però és un llibre ideal per a regalar a tots aquells que estan a punt de ser pares.


Benvingut/da als primers anys de la teva vida; Ed. Litera


Benvingut/da als primers anys de la teva vida; Ed. Litera

Benvingut/da als primers anys de la teva vida; Ed. Litera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada