13 d’abril del 2014

EL dia que es van menjar en Lluís

El dia que es van menjar en Lluís; Ed. Joventut

Aquest llibre, publicat l'octubre passat per l'Editorial Joventut, és un dels més divertits que tenim a casa.
A la meva filla li agrada molt, des del primer dia li va cridar molt l'atenció, i vol tant que li expliquem nosaltres com mirar-lo sola.
L'èxit del llibre no és casual, ja que el conte reuneix molts dels elements que els hi agraden als nens: aventura, perill, cerca de solucions, animals, els nens com a protagonistes..., tot això en una història acumulativa, on l'incident inicial es va repetint moltes vegades.
Tot comença amb una excursió de dos germans, quan un monstre anomenat Glupiglop es menja el germà petit (per sort sense mastegar-lo!). La seva germana va corrents al seu rescat, però quan està a punt d'atrapar al monstre, apareix una au rapinyaire que se'l menja. I així consecutivament, com un peix que es mossega la cua, van apareixent diferents animals, cada vegada més grans.
La meva filla s'identifica molt amb la germana gran, que rescata al germà petit sense l'ajuda de ningú més. Ella sola, amb la seva bicicleta, la qual va transformant amb molta imaginació i l'ajuda de diferents artefactes, segons els paratges per on ha de buscar. Sort que porta una motxilla ben plena, preparada per qualsevol imprevist!
 De fet, sempre que el llegim ella canvia els noms i diu el seu i el del seu germà en comptes dels dels protagonistes.
El germà petit també sabrà plantar cara als monstres, encara que siguin molt més grans que ells, desfent la lògica proposada en un principi pel llibre segons la qual el gran sempre es menja al petit. 


El dia que es van menjar en Lluís; Ed. Joventut

Els dibuixos, del mateix autor John Fardell, són també molt clars i senzills, estructurats en forma de vinyetes. Són els principals protagonistes de les pàgines, en les quals hi ha molt poc text, que es redueix sovint a onomatopeies.  També hi ha il.lustracions a doble pàgina, i mostren sempre allò que els nens volen veure, com l'interior de la panxa de tots els animals que consecutivament es mengen l'animal que porta a la panxa en Lluís. 

Un conte molt recomanable, per a totes les edats! Els hi agradarà segur!

El dia que es van menjar en Lluís; Ed. Joventut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada