3 d’abril del 2014

Còmic Cubik

Cómic Cubik és un llibre-puzzle molt original, editat l'any passat per Thule, tant en català com en castellà. Conté 9 cubs que si s'ordenen degudament donen lloc a sis històries amb sentit, però que es poden combinar també tal com es vulgui per donar lloc a moltíssimes altres possibilitats, absurdes i divertides.

Els dibuixos i els textos són  de Paco Mir, membre del grup Tricicle. Els cubs estan concebuts com un còmic al qual hi podem afegir i treure vinyetes segons vulguem. Cada cub té un número, de l'1 al 9, integrat en el dibuix,  que ens orienta sobre la posició on l'hem de col.locar. Ara bé, la cara del cub que escollim pot ser del mateix color o no que la resta, i això farà que la història sigui coherent o prengui un caire més surrealista. Al joc s'hi amaguen molts relats possibles, a  la capsa hi diu que la combinació dels cubs dóna lloc a un total de 10.077.696 històries.

Les protagonistes de les històries, que estan dibuixades al tub número 1 són totes femenines: una robot, una bruixa, una pagesa, una princesa, una nena i una estudiant de física. Totes volien arribar a ser persones diferents, i muntant la resta de cubs veurem si ho aconsegueixen, a través dels viatges que fan, els ajudants que es troben i les decisions que prenen.
 

Còmic Cubik, Ed. Thule



Còmic Cubik, Ed. Thule

És una idea similar a la dels Story Cubes dels que us vaig parlar, tot i que més pautada, per a que els nens vegin que ells mateixos són capaços de crear històries, a la vegada que gaudeixen d'una altra manera d'escoltar contes. A més, a banda de llegir les frases (en lletra de pal), els nens també poden jugar a muntar el puzzle així que és un joc al que se li dóna força rendiment, i adequat per a un ventall ampli d'edats (els cubs són bastant resistents!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada