12 de setembre del 2013

Llibres infantils: "Casas"

Fa pocs dies que estic fullejant amb entusiasme aquest llibre que acaba de sortir del forn, "Casas", de l'editorial Coco Books.
És un altre d'aquells llibres que possiblement agradarà tant als pares com als nens.
Dins hi trobem un viatge al voltant de 35 cases sorprenents distribuïdes arreu del món, dissenyades per diversos arquitectes que no van posar límits a la seva imaginació.
A través de les pàgines del llibre, els nens van descobrint les infinites possibilitats que existeixen a l'hora de crear un espai on viure, siguin quines siguin les situacions econòmiques, geogràfiques o personals dels qui hi viuen.
Un passeig pels múltiples llocs on podem arribar a viure els humans.
Casas, Coco Books


Les il.lustracions de Aleksandra Mizielinska i Daniel Mizielinski són molt entenedores i els petits textos també, ja que aporten informació molt rellevant de cada casa. L'única pega, a parer meu, és que no hi hagi en algun lloc una fotografia de les cases a les quals es fa referència.
Més enllà de mostrar diferents tipus de cases, el llibre és una eina molt bona per  a sorprendre als petits en cada pàgina, a l'anar veient les diferents possibilitats de crear espais habitable. Cada possibilitat més rocambolesca, impensable o estrambòtica que l'anterior. Un llibre per trencar estereotips i fer volar la imaginació.
A banda, és clar, de mostrar l'ofici de l'arquitecte i algunes nocions bàsiques sobre materials, distribució d'espais, disseny, geografia, medi ambient... i sobre maneres de viure la vida en diferents racons del món, segons les necessitats de cada lloc, de cada moment i de cada persona. I amb noms que encanten als petits: la casa de les escales, la casa maleta, la casa lluna...
Un llibre per anar llegint amb els nens de la casa a petits tastets, petites mostres d enginy i creativitat.
Altament recomanable!

Casas, Coco Books

Casas, Coco Books

 
(Entrada publicada a l'ARA Criatures)

4 comentaris:

  1. Un llibre dels que fan volar l'imaginació! M'agrada! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Creativitat pura i dura, te'l recomano molt! N'hi ha un altre que es diu "Disseny", dels mateixos autors i editorial que també està molt bé, sobre diferents dissenys dels objectes.

      Elimina
  2. Tots dos llibres són xulos, oi? Em fa especial il·lusió que en parlis, perquè els he traduit jo :) D'aquí a poc en principi començo la traducció d'un altre dels llibres de la sèrie: una feina ben maca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uau Anna! Quina il.lusió que hagis escrit!
      Doncs moltes felicitats per la feina feta, deu ser molt interessant participar en aquests projectes tan xulos.
      Estaré pendent dels pròxims llibres de la sèrie!

      Elimina