11 de juliol del 2013

Llibres infantils: Llibres per pintar i colorejar

 Ara que ja ha arribat l'estiu i els nens tenen més temps per passar a casa, hi ha llibres molt interessants per a que puguin pintar i desenvolupar la seva creativitat dibuixant, més enllà dels "pinta i colorea" de tota la vida. Avui en vull destacar tres de molt recomanables:

1. Guixa que guixaràs, d'Hervé Tullet. (Estrella Polar, 2009). Un llibre per fer, literalment, gargots. En cada pàgina es poden fer gargots per completar dibuixos mig començats on el complement que hi falta és, precisament, un gargot: dibuixar plats d'espaguetis, fum que surt dels cotxes, cabells, núvols... El llibre incita als nens a fer gargots i penso que és una molt bona idea, ja que als nens els hi encanta i massa sovint els pares ens entestem en que facin dibuixos figuratius. Doncs no, aquest és un llibre per deixar que facin gargots i on es permet fins i tot que ratllin la cara de la Mona Lisa! Clar que tot i que sembla molt lliure també és un llibre dirigit, ni que sigui a fer gargots, i  com que els nens sempre ens sorprenen és possible que el dia que els hi donem aquest llibre sigui el dia que tinguin ganes de fer qualsevol dibuix menys un gargot!  

Guixa que guixaràs, Hervé Tullet

Guixa que guixaràs, Hervé Tullet

2. Mi maravilloso Fashion Book, de Nina Chakrabarti. (Coco Books, 2013)  Aquest llibre és una petita joia, un d'aquells per regalar. Als nens (i sobretot nenes) de més de 7 anys, els hi encantarà. És un recorregut per la història de la moda ple d'il.lustracions que es poden pintar i de pàgines per a crear els seus propis dissenys (tant de vestits, com de botons, com de manicura), així com per dibuixar les seves peces de roba preferides i d'altres activitats relacionades. Un quadern de més de 200 pàgines que fomenta la creativitat dels nens a la vegada que fa un repàs a la història de la moda, per la gran majoria de  les civilitzacions i estils. Un llibre que també he fullejat jo amb interès i que tinc guardat per donar-li a la nena quan sigui el moment.

Mi maravilloso Fashion Book, Nina Chakrabarti
Mi maravilloso Fashion Book, Nina Chakrabarti

  
 3. La col.lecció de Rosie Flo, de Roz Streeeten. (Coco Books, 2005-2011). Aquesta col.lecció de llibres (Els esports de Rosie Flo, La cuina de Rosie Flo, Els vestits de Rosie Flo, L'art de Rosie Flo i  Els esports de Rosie Flo) està formada per petits quaderns amb il.lustracions que recreen diferents escenes habitades per personatges als qui els hi falten cara, cames i braços, que el nen dibuixarà segons la seva imaginació. Molt recomanables per a nens i nenes a partir de 7 anys.

L'Art de Rosie Flo, Roz Streeeten

L'Art de Rosie Flo, Roz Streeeten


 
Els coneixíeu? Teniu d'altres recomanacions de quaderns per pintar i dibuixar?

(Entrada publicada a l'ARA Criatures)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada