23 de març del 2011

Jocs fets a casa

Com que els nens es cansen sovint dels jocs i no es qüestió de tenir tota la varietat de joguines existents a casa, una bona solució és fabricar-los nosaltres! Us diré una sèrie de joguines fetes a mà que a nosaltres ens han donat bon resultat. I si en sabeu més, les podem compartir!

- El llibre fet a mida del que us vaig parlar fa un temps. Ara també n'hi he fet un de més senzill a partir d'un àlbum de fotografies d'aquests on les fotos es fiquen dins d'una mena de bossetes. Té l'avantatge que es poden anar canviant i afegint-ne de noves. Ara hi he col.locat fotos de nadons fent coses (traient la llengua, amagant-se, menjant..) i ella els imita.

- Una guardiola amb monedes a dins com a sonall.

- Reciclar pots de diverses mides per a que ells els puguin apilar, col.locar uns dins dels altres. També serveixen els vasos de plàstic.

- Ampolles d'aigua decorades amb gomets o pintades i objectes que facin soroll a dins.

- Fer un tren a partir de caixes de sabates. Només cal fer un foradet per lligar-les entre sí i passar-hi un cordill, fent que en sobri una mica pel davant per a que el puguin arrossegar.

- I la panera dels tresors! Tot i que ara ja no hi juga, va donar molt de sí!

D'aquests jocs fets a casa també se'n cansen, clar, però almenys no sap tant greu! I quan són més grans inclòs ens poden ajudar a fer-los!

2 comentaris:

  1. M'encanten les teves idees! La panera, nosaltres li diem la "caixa de les rampoines", en tenim unes quantes. La resta d'idees me les copio!

    ResponElimina
  2. Nosaltres hem fet molts llibres, primer, eren molt senzills tal com dius amb fotos i dibuixos retallats de revistes o d'on fos i després llibres amb temes diversos (sobre Egipte, Gaudí, països, animals, etc) amb imatges d'internet i textos curts. Ens van genials els dossiers DNA4 que també es poden anar canviant els fulls. També fem servir els cartons dels àlbums grans de fotos, aquells que tenen com pega i si enganxa una làmina fina transparent, són resistents i molt més barats que portar les coses a plastificar que és caríssim.
    La panera dels tresors va donar molt de joc el temps que va fer-ne cas.

    ResponElimina