26 de maig del 2010

Juguem a la panera!

Des que vaig sentir a parlar de La panera dels tresors, vaig començar a recopilar objectes per a poder jugar-hi quan arribés el moment. I ja hi juga!
La panera, com molt bé expliquen al fòrum del Sócpetit o en el blog Pipa o popa, es basa en posar en un cistell tot d'objectes quotidians que tinguin diferents textures i mides. Així el nen va experimentant i s'ho passa d'allò més bé tocant i explorant els tactes diferents.
Se l'ha de deixar fer sol, que s'entretingui amb el que vulgui. La meva petita es passa molta estona amb la cullera de fusta, la té molt intrigada. I hi ha objectes dels que, de moment, passa completament.
Observant-la mentre juga queda ben clar com el seu mètode d'exploració és posar-s'ho tot a la boca. Per això és recomanable que els objectes estiguin ben nets.
Va ser molt curiós com l'altre dia, quan ja havia explorat i tret de la panera totes les coses, es va dedicar a llepar i examinar la pròpia panera! Per ella no era un recipient, era un altre objecte!

3 comentaris:

  1. Si que és un joc ben senzill i entretingut per als menuts! Quan creixi una mica més la seva panera dels tresors no tindrà límit conegut... tota la casa, o el parc, o el cotxe... seran la seva particular i sempre nova panera!

    ResponElimina
  2. A ma filla li va agradar molt però ara que ja gateja ha entrat a la nova fase de la panera: la que apunta en Jaume!!!! Tota la casa! ja no té aturador!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Ja teniu raó, ja... No hi ha amagatalls a la casa que no hagi descobert ja... hehe!

    Però sí, la panera dels tresors és una molt bona activitat, i tant!

    Nosaltres participem en uns tallers de música de les Escoles Municipals de Música de Bcn on una de les activitats és una mena de panera dels tresors, però només d'instruments. Us ho recomano!

    Els tallers per als més petitons s'anomenen Ballmanetes (2-12 mesos), per als mitjanets és l'Arri arri tatanet (12-24 mesos) i per als més grans hi ha el Salta Miralta (24-36 mesos). Són 10 sessions, una a la setmana, i les organitzen a la tardor, hivern i primavera, una per estació. Nosaltres n'estem encantades!!!

    ResponElimina